Stigas is op dit moment bezig met een ‘corona-aanvulling’ op de RI&E. Eind deze week ontvangt u van Stigas een mailing met daarin een interactief pdf bestand waar u middels een checklist diverse vragen kan invullen. NFO heeft alvast een sneak preview gezien. Het betreffen logische vragen over het instrueren van werknemers, mogelijkheid tot handen wassen en werkverdeling.
Wanneer er punten in de checklist met antwoord ‘Nee’ worden ingevuld, moeten deze aangepakt worden als zijn ‘Actie inplannen’ en is aan de verplichting uit de wet voldaan.

Werkwijze:
–  Log in op je RIE omgeving, klik op RIE –> Inventarisatie en vervolgens op de onderste keuze ‘Overige risico’s.
– Vul bij titel in ‘Coronabesmetting’, kopje ‘Thema’s’ overslaan en klik op ‘Opslaan’.
– Klik dan op ‘Aanpak Risico’s’ waar onder in het scherm staat: ‘Coronabesmetting’. Onder in het scherm kun je dan je acties plannen (mocht je ergens keuze ‘Nee’ hebben ingevuld). De acties kun je tezamen in dat kopje invullen.  Als bijlage de ingevulde checklist toevoegen en opslaan.
– Heb je overal ‘Ja’ ingevuld, schrijf dit dan in kopje Acties op. Vul de begin- en einddata in van die dag en klik op het vinkje Gereed. Als bijlage de ingevulde checklist toevoegen en opslaan.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 juni 2020 - 15:44