Dominiak heeft een nieuwe spuitmachine ontwikkeld. Opvallend aan de Dominiak Effective 2000 is het smalle frame – 40 cm breed – waardoor de spuit uitgerust is met brede banden. Optioneel is een schommeltandemas verkrijgbaar, waarbij de achteras hydraulisch in breedte verstelbaar is en de vooras hydraulisch geremd. Een andere optie is de door Dominiak ontworpen maaier onder de tank. De maaimachine is 2 m breed en dankzij de tandwielaandrijving is deze in staat grote hoeveelheden gras te verwerken, vertelt Berend-Jan van den Berg van Dominiak.
Tot slot is ook het vulsysteem speciaal door Dominiak ontworpen. De naar de zijkant uitklapbare vulmixer vergroot het werkgemak bij het toedienen van middel in de 2.000 liter tank.

Van den Berg presenteert de nieuwe spuitmachine op Facebook en Youtube.

Dominiak heeft een driftreductiesysteem, dat toepasbaar is op alle Dominiak-spuiten, in onderzoek bij WUR om deze in de 99% DRT-klasse goedgekeurd te krijgen. De huidige Dominiak-spuitmachines vallen, onder andere met lage luchtinstelling en driftreducerende doppen, in de 95% DRT-klasse.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 december 2021 - 16:35