Ook in Duitsland zijn vandaag boeren massaal de weg op gegaan om te protesteren tegen het huidige beleid. Redenen voor het protest zijn dezelfde als in Nederland: strenge mestwetgeving, milieuregels, een oneerlijk speelveld en te weinig waardering voor de boer. Boeren maken zich zorgen over het voorbestaan van boerenfamiliebedrijven en willen met hun protest een tegengeluid laten horen tegen de negatieve stemmingmakerij door de politiek en de milieubeweging.
In 17 Duitse steden organiseerden boeren vandaag protestacties. Het grootste protest vond plaats in Bonn waar tussen de 8.000 en 10.000 boeren werden verwacht met 800 tractoren. Kleinere protesten waren er onder andere in Berlijn, Würzburg, Erfurt, Hannover, Stuttgart en Freiburg. Net als in Nederland zorgden de duizenden trekkers op de snelweg vanmorgen voor lange files. Op de wegen naar Hannover telde de politie rond de 2.000 trekkers, in München rond de 1.000 voertuigen, net als in Würzberg. In Schleswig-Holstein waren 1.700 trekkers onderweg. Het konvooi bereikte een lengte van 10 kilometer. Richting Hamburg reden 400 trekkers en naar Rostock kwamen 550 trekkers.

De protestacties zijn het initiatief van het nog maar op 1 oktober opgerichte netwerk ‘Land schafft Verbindung’.

Nederlandse protesten
In Nederland protesteren kleine delegaties boeren deze week, van maandag tot en met donderdag, bij het provinciehuis in Den Bosch. Vrijdag worden alle boeren massaal opgeroepen om in actie te komen. De actie is een initiatief van ZLTO en BAJK, maar ook Farmers Defence Force steunt de actie.
Het bestuur van Farmers Defence Force laat vandaag op haar Facebook-pagina weten dat ze morgen vergaderen en dat er pas daarna informatie naar buiten komt over nieuwe acties.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 oktober 2019 - 17:40