De Fruit Tech Campus heeft zijn eerste verjaardag uitgebreid gevierd. Eén van de hoogtepunten was het slaan van de eerste paal voor het nieuwe educatie- en innovatiecentrum in Geldermalsen. Voorafgaand hieraan werden op donderdag 14 oktober, tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag, kratjes met fruit uitgedeeld op 17 basisscholen in de gemeente West-Betuwe. Met deze actie wil Fruit Tech Campus de studenten van de toekomst inspireren en motiveren om te gaan studeren in en met fruit.
Tot slot is tijdens het Business Inspiration Network de Fruit & Tech Innovation Award uitgereikt aan dé technologische innovatie van 2021. Het Zwitserse bedrijf Insolight werd door de jury aangewezen als de grote winnaar. De Insolagrin-zonnepanelen van Insolight beschermen het gewas tegen weersinvloeden en wekken tegelijk stroom op. Uniek aan de panelen is dat de lichtdoorlatendheid per seizoen instelbaar is.
De publieksprijs ging naar Hol Spraying Systems, dat meedeed met de nieuwe AgXeed AgBot, de boomgaardrobot die in de toekomst een groot deel van het trekkerwerk in de boomgaard kan overnemen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 oktober 2021 - 16:47