De kentekenregistratie van landbouwvoertuigen gaat nog niet vlot genoeg. Duizenden voertuigen moeten nog voor 1 januari 2022 worden geregistreerd. Dat meldt RDW. Registreren kan nu nog eenvoudig online en kost 18 euro. Vanaf 1 januari 2022 kan dit niet meer online en is een keuring noodzakelijk. De kosten bedragen dan minimaal 140 euro.

De registratieplicht geldt alleen voor voertuigen die op de openbare weg komen. RDW rekent onder openbare weg echter ook de oversteek van het ene perceel naar het andere en rijden door de berm. Ook het eigen bedrijventerrein, al dan niet met slagboom, is openbare weg.
Getrokken voertuigen, zoals een spuit of aanhangwagen moeten ook worden geregistreerd. Wel zijn er enkele uitzonderingen. Getrokken voertuigen met een totale massa van maximaal 750 kg of een maximale constructiesnelheid van 25 km/uur of minder hoeven niet te worden geregistreerd.
Een uitzondering is er ook voor motorvoertuigen met een snelheid lager dan 6 km/uur. Dat geldt ook voor pluktreinen: wanneer deze gebruikt worden in de periode van 30 juni tot 1 december zijn deze ook uitgezonderd van registratieplicht. Wordt de pluktrein buiten de genoemde periode gebruikt en/of wordt de trekker ook afzonderlijk gebruikt dan is registreren wel vereist.
Een hoogwerker zonder zitplaatsen is niet registratieplichtig, net als de Pluk-O-Trak, wanneer de snelheid minder dan 6 km/uur is.

Ga voor meer informatie en registreren naar rdw.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 oktober 2021 - 16:48