Nadat de schoolfruitleveringen het afgelopen seizoen vanwege corona vervroegd stopten, kunnen scholen zich nu weer inschrijven voor het EU-schoolfruitprogramma. De sluiting van de scholen op 16 maart betekende dat vorig schooljaar maar gedurende 15 in plaats van de gebruikelijke 20 weken schoolfruit is geleverd aan de scholen. Scholen worden daarvoor niet gecompenseerd. Bij de nieuwe inschrijving gelden dezelfde regels als anders. Bij over-inschrijving op de maximale capaciteit wordt op basis van loting bepaald welke scholen mee mogen doen. En scholen die vorig schooljaar werden uitgeloot krijgen voorrang bij inschrijving.
Net als voorgaande jaren heeft de EU in totaal 145 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de EU-schoolfruitregeling, waarvan 6,68 miljoen euro voor Nederland. Het afgelopen seizoen zijn de leveranciers gecompenseerd voor de gemaakte kosten, ondanks dat het programma niet af gemaakt kon worden. De groenten en fruit die al waren ingekocht en vanwege de scholensluiting niet uitgeleverd konden worden, zijn gedoneerd aan voedselbanken.
Kijk op euschoolfruit.nl voor meer informatie. Scholen kunnen zich nog tot 11 september inschrijven voor dit schooljaar.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 1 september 2020 - 15:49