In gesprek met burgers over het mooie dat de Nederlandse agrarische sector te bieden heeft. Dat gebeurde ook nu weer volop tijdens de Boer & Burger Brunch die afgelopen vrijdag, 15 oktober, plaatsvond in Utrecht. NFO-voorzitter Gerard van den Anker en diverse fruittelers waren aanwezig om naast het uitdelen van fruit het eerlijke verhaal van onze sector uit te dragen.
“Het was een mooie dag, waarop we als agrarisch Nederland het bewustzijn om te kiezen voor Nederlands product hebben vergroot. Het was druk en er kwamen ook veel vragen van bezoekers.  Ook waren er enkele Tweede Kamerleden aanwezig”, vertelt Van den Anker.

Naast het contact met de consument was het ook goed om vanuit verschillende agrarische sectoren – van melkveehouders tot fruitteler en van jagers tot vissers – als bondgenoten met elkaar op te trekken. “Bondgenootschap is juist in deze tijd belangrijk vanwege alle uitdagingen waar we voor staan. We hebben elkaar nodig om kanttekeningen te plaatsen bij alle plannen die over de agrarische sector worden uitgestort; denk bijvoorbeeld aan de Green Deal. We mogen de voedselzekerheid niet in gevaar laten komen”, aldus Van den Anker.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 19 oktober 2021 - 16:54