De koning opende woensdag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. De Nederlandse tuinbouw laat op de Expo, samen met nationale en internationale deelnemers, groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaar en duurzamer maken. Geniet van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. 

Ook de fruitteelt is dit jaar aanwezig met twee inzendingen. De inzending van de Cultuurgroep Fruitgewassen laat een fruitperceel zien van moerbed tot de boomgaard van de toekomst. Ook Fruithal Smits uit Zeewolde heeft een eigen inzending op een perceel op de Floriade met als doel bezoekers te leren hoe fruit bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

De foto’s geven een impressie van de inzending van Fruithal Smits.

 

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale  partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere. 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 april 2022 - 16:30