“Fruittelers kunnen niet zonder water, zelfs niet in een mild en gematigd weerbeeld. Maar al helemaal niet als het ook perioden van lange hitte, extreme droogte of juist strenge nachtvorst betreft”, stelt fruitteler Bert den Haan, tevens vicevoorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). “Daarom verzamelen we kennis en informeren we over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.” De NFO maakt zich hard voor de waterbeschikbaarheid voor alle fruittelers in Nederland, door overleg met waterschappen en het opdoen en delen van kennis.
Tijdens de ALV van de NFO-Productgroepen Peer en Appel volgende week woensdag 12 februari kunnen leden zich bij laten praten in Kruiningen over efficiënte watergift in de zomer en winter. Ook worden de resultaten van alternatieve methoden van vorstbestrijding besproken, bijvoorbeeld door speciale windmolens. Sprekers zijn experts van de TU Delft, Universiteit Wageningen en van techniekbedrijven uit de praktijk, zoals Estede, Meeuwse bv, Remon bv en Ghent Supply.

Voorafgaand aan de bijeenkomst is nog een optionele excursie bij het fruitteeltbedrijf FruVo bv in Krabbendijke, waar belangstellenden verschillende methoden van watergift en vorstbestrijding in de boomgaard kunnen bekijken. Voor meer details over het programma en aanmelden (noodzakelijk i.v.m. buffet) klik hier.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 6 februari 2020 - 16:49