Op Dé Fruitteelt Vakbeurs toonde Van der Linden Fruitteelt Machines de nieuwe snoeischaar van Arvipo. Tijdens de Fruit Logistica die van 5-7 februari in Berlijn plaatsvindt, werd de Tigercut 25 van de Italiaanse firma Active gepresenteerd.

Arvipo
De Arvipo PS32 (938 gram inclusief accu) werkt op een accu; snoer en harnas behoren daarom tot het verleden. Bekijk hier een filmpje over de werking. Om minimaal 8 uur achter elkaar te kunnen snoeien, worden drie lithium-ionaccu’s meegeleverd, die overigens alle drie tegelijk in de oplader passen. De oplaadtijd bedraagt 1,5 uur. Bij zwaar snoeiwerk loopt de snoeicapaciteit iets terug. Op het lcd-scherm wordt de batterijcapaciteit (percentage) en het aantal knippen weergegeven. De snoeischaar heeft twee bek-openingsstanden en knipt tot een diameter van 35 mm. De bekopening beweegt mee met de trekker (progressieve knipbeweging).
Voor de veiligheid ontwikkelde het Spaanse Arvipo het Cut Prevention System (CPS). Zodra het snoeimes de huid of een draad raakt, gaat de snoeischaar meteen open. Door de koolborstelvrije motor is de snoeischaar onderhoudsvriendelijk. Van der Linden Fruitteelt Machines onderhoudt en repareert zelf de snoeischaren, en zorgt indien nodig voor een vervangende snoeischaar. De Arvipo PS32 is met 585 euro exclusief btw ruim de helft tot drie keer goedkoper dan snoeischaren met snoer en harnas voor het accupakket.

Presentatie tijdens de Fruit Logistica, zie de snoeischaar op de achterwand

Active
De Tigercut 25 heeft standaard twee accu’s tot z’n beschikking met, volgens de fabrikant, een snoeitijd van gezamenlijk 6 tot 8 uur. Via het digitale display is alle benodigde info af te lezen. De snoeischaar kent twee bek-openingsstanden en knipt tot een diameter van 25 mm. Het bedrijf heeft nog geen dealerschap in Nederland. Prijs is onbekend, maar wordt een dezer dagen toegevoegd aan dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 6 februari 2020 - 16:51