De NFO was gisteren 16 oktober aanwezig bij de tweede boerenprotestactie. Wederom was het een drukbezochte dag met duizenden trekkers/voertuigen en een goede sfeer. Ook diverse fruittelers waren aanwezig op deze tweede memorabele dag van de landelijke protestactie. NFO-voorzitter trof fruittelers Wessel Vissers (Ophemert) en Henry van Vrouwerf (Tricht) die ‘s ochtends om 4 uur waren vertrokken richting Den Haag. Zie de nieuwsfoto bij dit bericht.

Fruitteler Bert den Haan uit Kerk-Avezaath sponsorde een voorraadbak Elstar-appels, die even een tussenstop maakte op het Scheveningse strand (zie foto) en vervolgens gisteren is uitgedeeld op het Malieveld, vanochtend bij het BoerBurgerontbijt en morgen een restant bij een basisschool. Wichert van den Berg, vee- en akkerbouwer uit Nunspeet nam de appels mee op zijn verrijker, in een groep van 130 voertuigen.

De dag na het protest werden de inwoners van Den Haag, en ook de boeren die overnacht hebben aldaar, getrakteerd op een BoerBurgerontbijt. Wyno Vermeulen van Flevosap uit Biddinghuizen laat weten dat zij daar appelsap voor geleverd hebben.

Vanavond is er van 17.00- 23.00 uur in de Tweede Kamer een debat over de stikstofproblematiek. Klik op de link om naar de livestream van het debat te gaan

Dit bericht is geplaatst op donderdag 17 oktober 2019 - 17:17