In België hebben fruittelers zich verenigd in de nieuwe Actiegroep Fruitteelt. Van hieruit werken zij aan een nieuw prijssysteem voor een betere prijsstabiliteit. Dit prijssysteem berust op het principe van termijnhandel en past in de huidige fruitsector met behoud en zonder verstoring van de bestaande fysieke stromen.
Hierin worden de telers ondersteund door DLV die de laatste 7 jaar veel expertise heeft opgebouwd in dergelijke systemen in de vlees-, granen-, aardappelen- en melksector. Zij gaan deze expertise, aangevuld met de expertise van Service2Fruit op gebied van online handelsplatformen, gebruiken om een dergelijk systeem te ontwikkelen voor het hardfruit.

Gezien het enthousiasme in België wil LTO bekijken of dit prijssysteem ook voor de Nederlandse fruittelers interessant kan zijn. Binnenkort zijn er twee informatiebijeenkomsten voor Nederlandse fruittelers, georganiseerd door Service2Fruit en DLV. Iedereen is van harte welkom.
De NFO ondersteunt dit initiatief van harte en juicht het toe dat ook ander partijen zich bezig houden met een betere prijsontwikkeling van het hardfruit.

Maandag 15 juli om 19.30           Restaurant de Betuwe, Hoog Kellenseweg 7, 4004 JB Tiel

Woensdag 17 juli om 19.30         Zaal Koch, Molenstraat 120, 4756 BH Kruisland

Klik hier voor aanmelden.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 juli 2019 - 18:12