De NFO en WUR hebben weer een interessant programma voor u samengesteld voor de Kennisdag, die op donderdag 28 november zal worden gehouden. De dag start met een lezingenblok rondom techniek. Klaas de Jager (The Greenery), Peter Frans de Jong (WUR) en Bert Rijk (Aureaimaging) nemen u mee langs zonnepanelen, oogsttechnieken en drones. Als het gaat over oogsttechnieken vertelt De Jong over zijn reis naar Amerika waar twee plukrobots in de praktijk werden getest. Ook legt hij uit welke manieren van verkrijgen van oogstinformatie binnen project Fruit 4.0 worden onderzocht.
Daarna volgen parallel aan elkaar de lezingenblokken grootfruit en houtig kleinfruit & steenfruit. In het grootfruitblok wordt u geïnformeerd over een gezonde bodem, zwartvruchtrot, biodiversiteit en gibbereline. Bij houtig kleinfruit & steenfruit gaat het over hittemanagement, watermanagement, suzuki-fruitvlieg, de Europese zachtfruitmarkt en nieuwe kersenrassen. Zo neemt Peter van Hulten van Van der Avoird Trayplant u mee door de Europese markt. Waar gaan al die frambozenplanten heen? Waar en wanneer wordt er geproduceerd en met welke rassen?
In de avond volgt nog een lezingenblok over de markt, waarin onder andere het nieuwe project FRUITVOORUIT gepresenteerd wordt.

Mis de Kennisdag dus niet en kom ook!
Bestel hier uw kaarten voor de Kennisdag. Door vooraf aan te melden krijgt u minimaal 5 euro korting en hoeft u niet in de rij te staan.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 12 november 2019 - 18:56