De consumptie van peren staat in Europa al een aantal jaren onder druk, maar is er nu sprake van een ommekeer? Duitsers, Britten en Nederlanders kochten in 2021 gemiddeld 5 procent meer peren dan een jaar eerder. Dit na een eerdere groei in 2020. Zet deze lijn door of koopt de consument minder door een gedaalde koopkracht? En wat zijn de oogst- en afzetverwachtingen voor komend seizoen? U hoort het tijdens Interpera 2022. Van 28 t/m 30 juni 2022 vindt het internationale perenevenement Interpera plaats in Rotterdam, Nederland. Deze 14e editie wordt georganiseerd door AREFLH en DPA/GroentenFruit Huis. Koop uw tickets nu!

Waarom Interpera?
Dit perenevenement is een unieke gelegenheid voor telers en handelsbedrijven om op de hoogte te worden gesteld van de laatste ontwikkelingen in teelt, afzet en consumptie. U ontmoet collega’s uit de internationale perensector en gaat met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen. Wat zijn de trends en bouwstenen voor de toekomst?

Technische tour
Op de eerste dag (dinsdag 28 juni) worden diverse bedrijven bezocht in de Betuwe. Hierbij staan teelttechnieken, nieuwe rassen, hightech en verpakken centraal. Op deze dag zien we een interessante mix van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie. Lees verder.

Interpera congres
Het congres vindt plaats op woensdag 29 juni in het Zalmhuis in Rotterdam. Inspirerende internationale sprekers nemen u mee in de ontwikkelingen in de markt, inzicht in de consument, innovaties en meer. Lees meer over het programma. Na het congres wordt er een diner georganiseerd in de Euromast, de hoogste uitkijktoren van Nederland. Ga met collega’s uit de sector in gesprek en geniet tijdens het diner van een prachtig uitzicht over Rotterdam.

De Perendag in Krabbendijke
Op de derde dag (donderdag 30 juni) wordt er een bezoek gebracht aan De Perendag in Krabbendijke. Een unieke samenwerking die het nationale en internationale publiek bij elkaar brengt. Niet alleen telers bezoeken De Perendag, maar ook verkopers, technische bedrijven en partners uit de sector op het gebied van innovatie, gewasbescherming en bemesting. Dit event biedt de mogelijkheid om te netwerken, kennis te delen en te praten over ontwikkelingen in de sector. Lees verder.

Koop nu uw tickets
Wilt u alles weten over de Nederlandse perenteelt en afzet? Breng dan van 28-30 juni een bezoek aan Interpera 2022. Koop nu uw tickets via www.interpera.org. Hier zijn tevens alle prijzen terug te vinden. U kunt kiezen voor het driedaagse programma of specifieke activiteiten, zoals de congresdag en het diner in de Euromast.

Meer informatie over het Interpera congres op woensdag 29 juni vindt u op onze website.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 juni 2022 - 16:30