Het kabinet wil bedrijven stimuleren om tijdens deze coronacrisis te blijven investeren in bijvoorbeeld nieuwe machines. Hiervoor is er de nieuwe regeling: de baangerelateerde investeringskorting (BIK). De regeling geldt voor nieuwe investeringen, die worden gedaan vanaf 1 oktober 2020 tot uiterlijk 31 december 2022. Voor grote investeringen in een jaar is een kortingspercentage van 3% van toepassing tot een investeringsbedrag van € 5 miljoen. Bedrijven kunnen deze investeringskorting verrekenen met de af te dragen loonheffing.
De BIK is een aanvulling op reeds bestaande stimuleringsmaatregelen en kan ook samengaan met de KIA. Ook groene dan wel duurzame investeringen worden aantrekkelijker gemaakt, aangezien de BIK gecombineerd kan worden met de EIA, MIA of Vamil.
Bedrijven mogen maximaal 4 keer per jaar een aanvraag indienen, waarbij een ondergrens geldt van € 1.500 per bedrijfsmiddel en van € 20.000 per aanvraag.
In een volgend Fruitteelt-nummer volgt meer informatie over de praktische invulling van deze regeling, verzorgt door Henk Verheuvel van Accon.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 8 oktober 2020 - 16:34