STORL start binnenkort voor de tweede keer met de inzameling van gespoelde cans van gewasverzorgingsproducten. Telers die zich bij STORL hebben aangemeld ontvangen een email met de inzameldatum in hun regio en kunnen de zakken met lege cans opgeven via hun STORL-account. Heb je nog geen account? Meld je dan hier aan.

Bij telers met meer dan 8 à 10 zakken worden de zakken op het bedrijf opgehaald (onderling combineren door telers is hierbij mogelijk). Heb je minder zakken? Dan kunnen deze naar een inzamellocatie in de regio worden gebracht. De gegevens hiervan worden na aanmelding gedeeld.

Dit jaar zullen er twee inzamelrondes zijn; één in het voorjaar en één in het najaar. Bedrijven met meerdere zakken hebben voorrang bij de planning.

Kijk op de inzamelkalender voor de inzameldata.

Meedoen met de inzameling is gratis. Alleen voor de zakken moet worden betaald. Het inzamelen van de cans gebeurt in speciale STORL-zakken, die u kunt bestellen bij uw gewasbeschermingsmiddelenleverancier. Deze zakken kosten, afhankelijk van de leverancier, circa €2,50 per stuk.

Pilot containerservice
Naar aanleiding van vragen van verschillende telers en loonwerkers wil STORL, naast de inzameling van zakken, haar service uitbreiden om ook met containers te gaan werken. Dit is voor bedrijven die meer dan 30 zakken aanbieden. In 2024 is er een pilot om ervaring op te doen en de service af te stemmen op de praktijk.

Bekijk hier de informatiefolder over inzameling van lege cans van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 mei 2024 - 16:31