De handel in Italiaanse appels komt langzamerhand weer in rustiger vaarwater. De voorraad was begin deze maand 25% lager dan in april 2019. “We zullen goed moeten plannen om onze vaste afnemers tot in de zomer te kunnen voorzien van appels”, vertelt VOG-verkoopmanager Klaus Hölzl.
“Na de inwerkingtreding van de coronamaatregelen op 8 maart verdubbelden retailers hun aankopen haast. De week erop bleek de consumentenvraag nog wel hoog, maar lager dan verwacht. Eind maart stabiliseerden de verkopen zich toen consumenten definitief begrepen dat er geen gevaar is dat de appelvoorraad opraakt”, aldus Hölzl.
In Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk deed zich hetzelfde voor, weet Hölzl. Eerst een week met dubbele verkopen, daarna een afnemende vraag en in de derde week een stabilisatie van de handel.
Van de door VOG verkochte appels is ongeveer een kwart voorverpakt. Vanwege de coronacrisis steeg de marktvraag naar verpakte appels, maar kon hier niet altijd aan worden voldaan. Het is de vraag of de marktvraag naar verpakte appels ook na de coronacrisis in stand blijft. En daarnaast hoe de discussie over plastic verpakkingen verder zal gaan, want die ligt op dit moment helemaal stil.
Bron: italiafruit.net

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 april 2020 - 17:08