Het Kersenfestival bij de familie Vernooij in Cothen beleefde afgelopen weekend weer een uitstekende editie. “Zaterdag was het vanwege de warmte en de wedstrijd van het Nederlands damesvoetbalteam wat minder druk dan in 2018, maar zo druk als zondag is het nog nooit geweest”, blikt Theo Vernooij terug. Ondanks de drukte is alles goed verlopen en konden bezoekers in de schaduw van de hoogstambomen genieten van de kersen, kraampjes met producten en optredens van diverse muziekgroepen. Heleen van Blokland stuurde de redactie deze foto van het koor Ome Ko’or uit Wijk bij Duurstede. Zij gaven, uitgedost met De Fruitigste-hoedjes die ze hadden meegenomen van Dé Appeldag, een spetterend optreden op het Kersenfestival.
De NFO deelt De Fruitigste-hoedjes uit op diverse evenementen waar de NFO aanwezig is.

Kersenoogst
“Nu het Kersenfestival achter de rug is, focussen we ons weer helemaal op de oogst”, vervolgt Vernooij zijn verhaal. De start van het seizoen was, vanwege de soms hevige regenbuien, wat moeizaam. Met name in de niet overkapte hoogstambomen hebben de kersen wel wat schade opgelopen. Maar met het mooie en droge weer van de afgelopen week is de kwaliteit weer helemaal op peil. “De kersen groeien goed uit en hebben een goede maat. Ook is de kwaliteit, zowel van de hoogstambomen als onder de overkappingen, goed. We kunnen nu weer prachtige kersen oogsten”, aldus Vernooij. Eind deze week start hij met de oogst van Kordia. Ook over de afzet is hij tevreden. “Op de een of andere manier blijft kers een product dat erg gewild is en dat mensen graag in de boomgaard willen kopen. Er is royaal vraag naar Hollandse kersen. Vanaf volgende week gaan ook verschillende supermarkten acties doen. Ik heb het idee dat er minder buitenlandse kersen zijn”, besluit Vernooij.

Kersendagen
Het Kersenfestival in Cothen is niet het enige kersenfeest in deze periode. Het afgelopen weekend waren er ook kersendagen in Ooij en Klimmen. Komend weekend kunnen kersenliefhebbers hun hart ophalen in Heijningen en Wadenoijen. Op defruitigste.nl vindt u een overzicht van alle opendagen. Organiseert u ook een fruitige activiteit? Meld deze dan aan via info@nfofruit.nl, dan wordt uw activiteit ook vermeld op defruitigste.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 juli 2019 - 19:29