De hardfruitoogst verloopt voorspoedig, maar veel telers hebben te maken met hoge koelkosten. Hierdoor is het opslaan van de oogst niet rendabel. Zonde van al dat heerlijke fruit! Boerschappen en The Happy Activist, hebben daarom, in samenwerking met ZLTO, een kinderactie opgezet: ‘De Kleine Bezorgdienst’. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen zelf even fruitteler zijn en kennismaken met de verkoop van appels. Doet uw fruitteeltbedrijf ook mee?

De Kleine Bezorgdienst laat telers en kinderen elkaar helpen. Kinderen kunnen direct bij een teler appels inkopen (tegen kostprijs) en deze appels in de buurt verkopen. Ze verdienen hiermee een extra zakcentje én promoten de verse Hollandse appels, die rijp van de bomen komen.

Deze deur-tot-deur kinderactie wordt gesteund door De Fruitigste, de consumentencampagne van FRUITVOORUIT.NL. De Fruitigste roept u als fruitteler op om mee te doen aan deze actie. Aanmelden kan snel en eenvoudig via de website: https://dekleinebezorgdienst.nl/. Onderaan de website kunt u uw (bedrijfs)naam, e-mail, provincie en bezoekadres achterlaten.

De aangemelde fruittelers komen op een overzichtskaart met adressen waar kinderen tijdens de herfstvakantie appels kunnen inkopen. Elke deelnemer krijgt Pr-materialen toegestuurd, zodat zij op hun bedrijf kunnen laten zien dat ze meedoen aan de actie

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 oktober 2022 - 16:31