NFO-kring Noord Nederland organiseerde op 4 juni twee excursies gehouden bij de bedrijven van Cees Masteling in Marknesse en Rijk in Dronten. Voor de excursie was veel animo en er werd de door de overheid maximum van 30 personen per bedrijf gehanteerd.
Bij de NFO leden was opluchting dat er weer -beperkte- bijeenkomsten mogelijk zijn. De aanwezige leden hielden zich wel aan de maatregelen en hielden 1,5 meter afstand van elkaar.
In Marknesse werd gestart met een rondleiding over het bedrijf. De leden discussieerden over de rui van de peren en waren onder de indruk van het perceel wat met hagelnetten was overspannen. Vervolgens werd er in de schuur voorlichting gegeven door Kees de Jongh van Agrifirm over actuele zaken in de fruitteelt. Daarna kwam Martijn Donker van de NFO kort aan het woord. Hij gaf voorlichting over de coronamaatregelen in de fruitteelt.

Ook bij de familie Rijk in Dronten werd een rondleiding gegeven, deze vond plaats op 2 verschillende locaties. Op de eerste locatie bevonden zich recent geplaatste hagelnetten, met daaronder Elstar en Wellant bomen.  Frans Rijk gaf een uitvoerige rondleiding over zijn bedrijf die eindigde op het thuisperceel. Daar werden de actualiteiten over gewasbescherming doorgenomen met medewerking van Richard Prijs van Van Wesemael.
Op beide locatie sloten de excursies af met een borrel, die op 1,5 meter afstand ook heel gezellig was.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 juni 2020 - 15:49