Morgen vindt de ‘Geen woorden maar WATER!’-actie plaats bij het Provinciehuis in Arnhem. Het is nog mogelijk om hiervoor aan te melden via laatdeteeltnietopdrogen.nl. Deze publieksvriendelijke actie, in het kader van de drinkwaterreserveringsgebieden in de Betuwe, zal plaatsvinden van 16.00 tot ongeveer 19.00 uur.

Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland heeft haar voornemen om de gebieden Betuwe-West-Buren, Tielerwaard en Winssen-Slijk-Ewijk-Dodewaard aan te wijzen als drinkwaterreserveringsgebied ter goedkeuring voorgelegd aan Provinciale Staten op 5/6 juli aanstaande. Hierin zijn echter maar enkele aanpassingen gemaakt. De negatieve gevolgen voor de telers in deze gebieden met ruim 3.370 hectare aan teelt, en een economische waarde zo’n 830 miljoen euro per jaar, zijn totaal onderschat. Hier kunnen en mogen we ons, als fruit- en laanboomtelers, niet bij neerleggen. Op 15 juni, wanneer er in de Provinciale Staten van Gelderland een hoorzitting is, zullen we onze bezwaren nogmaals kracht bij zetten.

Vervoer
Vanuit Geldermalsen en Opheusden vertrekken bussen naar Arnhem. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier. Als u zelf met de auto komt, is er parkeergelegenheid in de parkeergarage Q-Park aan de Broerenstraat 51 in Arnhem.

Meer informatie over de campagne en de actie kunt u vinden op laatdeteeltnietopdrogen.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 juni 2022 - 16:56