“De landelijke protestactie van 1 oktober krijgt het karakter van een agrarisch breed en krachtig signaal, dat we het beu zijn om steeds maar neergezet te worden als een probleem waar een oplossing voor moet komen. Wij maken ons ook zorgen! De sector stopt er veel energie in om jaarrond gezonde producten te leveren. En we werken elke dag hard om bij te dragen aan biodiversiteit, aantrekkelijk landschap, etc. In het politieke debat zien we hier weinig van terug en dat is uitermate frustrerend”, zegt NFO-voorzitter Gerard van den Anker. “Zijn we als agrarische sector nog wel welkom in Nederland?
Ik vind het positief dat nu vanuit de agrarische sector breed aandacht wordt gevraagd voor onze positie. We willen meer balans in het politieke debat, verkleining van de afstand tot de consument en dat onze leden weer trots kunnen zijn om agrariër te zijn
Voor de hele agrarische sector is het van noodzakelijk belang dat onwerkbare regels worden herzien, een duidelijke en haalbare koers naar de toekomst wordt uitgezet, en voor de plantaardige sectoren willen we kunnen beschikken over een effectief middelenpakket voor een effectieve gewasbescherming.
Ik kan me voorstellen dat u op 1 oktober wilt bijdragen aan het maken van een statement. De NFO zal op 1 oktober in ieder geval op het Malieveld aanwezig zijn en we zullen onze stem laten horen #wijzijntrotsopdefruitteler!”

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 24 september 2019 - 19:19