Farmers Defence Force (FDF) organiseert woensdag 19 februari een landelijk Actiedag om de druk op te voeren in politiek Den Haag. Het is aan NFO-leden zelf om te bepalen of ze meedoen aan de acties. De NFO zet zich in voor praktische en haalbare regels en wil solidair zijn met andere sectoren. We zien graag dat de acties bijdragen van die punten en vragen onze leden de acties publieksvriendelijk te laten verlopen. Kies voor de auto of trein als u aanwezig wilt zijn en volg aanwijzingen van lokale autoriteiten op.
Donderdag de 20e debatteert de Tweede Kamer over het stikstofbeleid. FDF wil dat de overheid aan de slag gaat met het voorstel van het Landbouw Collectief en pleit voor een gezond boerenverstand in de politiek. Donderdag zal tevens het Mesdagfonds de doorrekeningen van de RIVM-stikstofcijfers presenteren.

FDF gaat er vanuit dat woensdag opnieuw duizenden boeren al dan niet met trekkers naar Den Haag komen om te protesteren. Vanaf 11.55 uur gaat het programma ‘Het is vijf voor twaalf’ van start met sprekers uit eigen gelederen, sprekers vanuit diverse belangenorganisaties en vanuit de politiek zullen Jaco Geurts en Maurits von Martels namens CDA de boeren toespreken. Mark Rutten, Carola Schouten en ook Barry Madlener (PVV) zijn uitgenodigd, maar hebben nog niet toegezegd.

Het programma:

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 februari 2020 - 18:41