Coöperatie Landwinkel en Postuma AGF hebben maandag hun samenwerking officieel vastgelegd tijdens een bijeenkomst in Breda.

Postuma AGF voerde al de logistieke activiteiten van Landwinkel uit. Vanaf nu neemt Postuma ook de inkoop en daarmee de gehele operatie voor haar rekening, geeft Wessel van Olst aan. Hij is fruitteler en voorzitter van de Landwinkel Coöperatie.  “Landwinkel-ondernemers kunnen nu al hun AGF, maar ook de Landwinkel-producten, bestellen bij Postuma. Hierdoor kunnen zij sneller schakelen en is zes dagen per week beleveren mogelijk. Op die manier worden Landwinkels ontzorgd. Postuma kan daarmee weer efficiënter inkopen en de pallets voller laden.”

Volgens Van Olst zorgt de samenwerking ervoor dat beide partijen ‘kunnen doen waar ze goed in zijn’. “Wij als Landwinkel kunnen, samen met onze ondernemers, werken aan het verder uitbouwen van ons merk en concept. Postuma richt zich anderzijds volledig op het transport en de inkoop. We benutten elkaars kracht en dat komt de handel en verkoop ten goede.”

Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende agrarische ondernemer met een Landwinkel. Door heel Nederland zijn nu bijna 90 Landwinkels en daar komen er jaarlijks een aantal bij.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 30 mei 2024 - 16:40