NFO, LTO en de aangesloten vaktechnische en regionale organisaties in Nederland, organiseren donderdag 25 juni om 13:00uur samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een interessant live en interactief debat over de positie van internationale, agrarische werknemers in coronatijd. Namens de NFO neemt NFO-bestuurslid René Simons deel aan het debat.

Corona stelt niet alleen u als fruitteler maar ook gemeenten voor flinke uitdagingen. Werken en reizen in de 1,5 m maatschappij vraagt veel aanpassingen. Gemeenten én ondernemers die te maken hebben met de huisvesting van internationale werknemers hebben nóg meer vraagstukken.

Onderwerpen die tijdens het livedebat aan de orde komen: veilig werken, reizen en wonen. Waar kunnen gemeenten en de sector elkaar versterken? Wat verwachten we van elkaar? Waar liggen discussiepunten en hoe zijn die oplosbaar? Hoe gaan we om met goede voorbeelden en hoe zorgen we er samen voor dat er geen slechte situaties (meer) komen?

Programma
De opzet betreft een interactief debat en u heeft als fruitteler invloed op de onderwerpen die ‘op tafel’ komen. Door (bijvoorbeeld) vragen bij uw aanmelding of tijdens de ‘uitzending’ te stellen.
Namens VNG schuift burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad aan. Ook schuiven René Simons (werkgever en fruitteler / bestuurslid bij de NFO), Wim van den Boomen (portefeuillehouder goed werkgeverschap LTO) en Peter Loef (beleidsspecialist arbeid Glastuinbouw Nederland) aan.

Meedoen en aanmelden
Het interactieve debat vindt plaats op donderdag 25 juni om 13.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. U kunt u via deze link aanmelden . U krijgt een link toegestuurd om deel te nemen, vragen te kunnen stellen en het debat terug te kunnen kijken mocht u verhinderd zijn

Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 juni 2020 - 16:12