Bestaat uw bedrijf (Wm-inrichting) uit een of meerdere vestigingen die jaarlijks meer dan 50.000 KWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken? Dan moet u voor 1 juli 2019 voor ieder van deze vestigingen de Informatieplicht Energiebesparing doorlopen. Wet milieubeheer-inrichtingen, Type C bedrijven, die een omgevingsvergunning milieu hebben, zijn uitgezonderd van de Informatieplicht.

 Meerdere vestigingen
Na inloggen op het E-loket en wanneer u voor ‘nieuwe aanvraag’ klikt krijgt u vanzelf de vraag of de aanvraag geldt voor een of meerdere vestigingen (stel u heeft 3 vestigingen waarvan er 2 meer dan 50.000 KWh verbruiken dan moet u voor 2 vestigingen de daarbij behorende gegevens invullen). Wanneer u meerdere vestigingen aanklikt komt de vraag of u gebruik wilt maken van een ‘xml upload’, dit is echter alleen mogelijk voor bedrijven met meer dan 10 vestigingen.

 Controleren
Voordat u in de aanvraag verder gaat naar een volgend tabblad, kunt u met de knop ‘Controleren’ uw invoer nakijken. Als er gegevens ontbreken of niet juist zijn ingevoerd krijgt u hiervan een melding. De ervaring leert dat er nogal eens een vinkje wordt vergeten aangezien het een zeer uitgebreid document is. Wanneer u de melding “Uw formulier is correct ingevuld.” krijgt, kunt u de aanvraag verzenden.

 Stappenplan
In Fruitteelt en NFO-nieuwsbrieven is al vaker over de Informatieplicht geschreven. Klik hier voor een handig stappenplant bij een nieuwe aanvraag

DLV advies ontzorgt
Wilt u compleet ontzorgd worden en het door iemand anders in laten vullen? Neem dan contact op met DLV Advies via 0413-336800. Zij hebben al voor diverse sectoren de Informatieplicht ingevuld.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 juni 2019 - 18:00