Naast Vlamings en Alliance zijn Van Wesemael en AgroBuren nu ook leverancier van FruitSmart (1-MCP) op appel. Het Poolse chemieconcern Innvigo kreeg in september vorig jaar een toelating op de Nederlandse markt. Via Holland Fyto (waar Vlamings en Alliance partner in zijn) wordt het middel op de Nederlandse markt uitgerold en is er al veel interesse. Van Wesemael en AgroBuren kopen het product dus via Holland Fyto in.
Het product is vergelijkbaar met Fysium en SmartFresh. Het grote voordeel van dit product is dat u het zelf kunt toepassen in uw koelcel mits aan de juiste voorwaarden qua rijping van de vruchten (appels) wordt voldaan. Dit wil zeggen dat er al een rijping op gang moet zijn gekomen om te kunnen behandelen. Jan van Dillen van Van Wesemael: “Ga dus echt geen te vroeg geplukte vruchten behandelen.”
De toepassing is zeer eenvoudig: emmer met warm water, vooraf uitgrekende hoeveelheid 1-MCP erin en mengen maar (zoals een aquariumpompje, of overleg even de mogelijkheden met uw leverancier) en na 24 uur is de behandeling klaar. klik hier voor een Pools instructiefilmpje.
Jelle Gerstel van Vlamings: “De prijs is ongeveer 20 a 30% goedkoper dan bij de twee andere 1-MCP aanbieders.” Verder geldt dat de prijs van FruitSmart bij alle leveranciers hetzelfde zal zijn. Omdat de teler zelf de toepassing uitvoert, draagt deze wel het risico.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 22 augustus 2019 - 16:56