Michiel en Judith Appelhof zijn deze dagen druk bezig met hun appelactie, waarvan de opbrengst bestemd is voor kankeronderzoek. Vandaag werden appels en appelsap verkocht in het UMC in Utrecht. En de hele week, tot en met 6 november, liggen de zakjes Elstar Buitenbeentjes van Appelhof in de schappen bij Albert Heijn.
De actie komt na een seizoen met veel tegenslag voor Michiel en Judith Appelhof uit Zeewolde. Eerst verhagelden de appels in juni en kort daarna werd bij Michiel een kwaadaardige tumor in zijn kaak ontdekt. Omdat het om een zeldzame vorm van kanker gaat is nog veel onderzoek naar een juiste behandeling nodig. Michiel en Judith willen deze dubbele tegenslag graag omzetten naar een positieve actie en zo 10.000 euro inzamelen voor onderzoek naar deze vorm van kanker.
Inmiddels zijn 17.000 zakken Elstar van 1,5 kg met hagelplekjes verpakt en liggen ze deze week in 650 filialen van Albert Heijn. Nadat Vogelaar Vredehof de actie aankondigde op Facebook is het bericht honderden keren gedeeld en onder andere Omroep Flevoland en Hart van Nederland besteedden aandacht aan de actie. Bekijk de video van Hart van Nederland op hartvannederland.nl.
Naast Michiel en Judith dragen ook Albert Heijn en Vogelaar Vredehof bij aan deze mooie actie.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 1 november 2022 - 16:44