Dinsdag 12 mei bracht minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een bezoek aan fruitteeltbedrijf De Fruitboer in Gronsveld. Thomas Broex, bestuurslid van de NFO-kring Limburg en eigenaar van het fruitteeltbedrijf, gaf de minister een rondleiding door zijn boomgaard en vertelde tevens over de teelt. Broex: “Het werkbezoek was vruchtbaar en heb ik als positief ervaren. Tijdens de rondleiding hebben we ook kort gesproken over het creëren van een gelijk speelveld in Europa.” Een belangrijk thema voor de NFO, met name rond gewasbescherming en arbeidskosten.

Het bezoek werd op initiatief van de Provincie Limburg georganiseerd. De minister was vooral geïnteresseerd in het regionaal afzetten van de producten binnen de korte keten. “Als fruittelers hebben we uitgelegd wat de korte keten precies inhoudt.”, vertelde Broex.

Daarnaast werden tijdens deze middag ook ervaringen gedeeld, onder andere tijdens diverse ‘speeddates’ die de minister had met betrokken partijen. De minister was onder de indruk van deze manier van ondernemerschap. “Het geeft mij energie om te zien hoe ondernemers vooruitdenken en werken aan de toekomst. Korte ketens kunnen hier zeker aan bijdragen. Daarom is het belangrijk met elkaar in gesprek te blijven over de kansen en belemmeringen die daarbij komen kijken. Fruitteler Thomas Broex laat in ieder geval zien dat er vele mogelijkheden zijn”, aldus de minister.

Foto: LLTB

Dit bericht is geplaatst op donderdag 19 mei 2022 - 16:06