Munckhof Fruit Tech Innovators in Horst gaat alle spuiten voor de fruitteelt en wijnbouw van KWH produceren. KWH wil op deze manier het nakomen van levertijden en een snelle levering van onderdelen garanderen. 

Han Smits van Munckhof Fruit Tech Innovators geeft aan dat beide bedrijven hun concurrentiekracht weten te versterken door de samenwerking. “De concurrentie op het gebied van spuitmachines is enorm groot. Daarom moeten we ons zien te onderscheiden op innovatie. Bijvoorbeeld rondom thema’s als middelenverbruik, efficiency, een kwalitatief hoogwaardigere appel en peer, et cetera. Dit alles met als doel om te komen tot een homogenere boomgaard. Door samen op te trekken met KWH is er meer kapitaal beschikbaar om te innoveren, krijgen we meer body en zijn we als bedrijven robuuster en slagvaardiger.”

Smits geeft ook aan dat de KWH-klanten daarnaast profiteren van de kennis, capaciteit en het logistieke systeem van Munckhof. “De afgelopen jaren had KWH wat problemen om machines goed en op tijd af te leveren. Wij helpen om dit te tackelen en hebben hiervoor voldoende capaciteit en mankracht in huis. Op die manier kan KWH haar klanten beter van dienst zijn.”

Abemec blijft dealer in de regio Nederland en België voor de verkoop en het onderhoud van de KWH-spuitinstallaties. “KWH en Munckhof blijven aparte bedrijven, met eigen dealernetwerken. De synergie ligt echt in de productie en innovatie, om zo de slagkracht van beide bedrijven te versterken”, zegt Smits.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 1 september 2022 - 16:40