Bijen staan volop in de belangstelling. Het afgelopen weekend deden weer enkele duizenden Nederlanders mee aan de Nationale bijentelling. Het weer was er niet naar om veel bijen te tellen, maar in de boomgaarden zijn, zeker bij de hogere temperaturen van dit moment, miljoenen bijen actief. Een goed moment om dit ook via social media te delen.
Het afgelopen weekend werden massaal mooie plaatjes van nachtvorstberegening en vuurpotten op Facebook, Instagram en Twitter gedeeld. De NFO bedankt iedereen die de sector op deze manier op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht!
Samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) heeft de NFO een persbericht verzonden om aan het grote publiek bekend te maken dat fruittelers en imkers deze weken een massale volksverhuizing van de bijen naar de boomgaarden organiseren. Ook het gezamenlijke project ‘De Fruitigste telers zijn Gastvrij voor de Bij’ is in het persbericht genoemd en de Zachtfruitdagen en de Landelijke Open Imkerijdagen in het weekend van 13 en 14 juli werden al aangekondigd.

Zelf kunt u ook nog meedoen aan de Nationale bijentelling. Officieel vond de bijentelling plaats op 13 en 14 april, maar vanwege het koude weer werden veel minder bijen geteld dan normaal. Daarom is de telling verlengd tot en met vrijdag 19 april. Via de button ‘Resultaten invoeren’ op nederlandzoemt.nl leest u meer over de telling en zijn foto’s van de 20 meest voorkomende bijensoorten te vinden. Het is de bedoeling om gedurende een half uur bijen in de achtertuin te tellen.

De bijentelling is een initiatief van Nederland Zoemt, dat is opgezet door Landschappen NL, Naturalis, IVN Natuureducatie en Natuur&Milieu met bijdragen van de Nationale Postcode Loterij.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 april 2019 - 20:00