Morgen, vrijdag 14 oktober, vindt de derde editie van de Nationale Groente- en Fruitdag plaats. Op deze dag, die plaatsvindt tijdens de Dutch Food Week, worden groenten en fruit wederom in de spotlights geplaatst. Én wordt onderstreept dat Nederland een keur aan groenten en fruit te bieden heeft. Ruim veertig partners hebben zich aangemeld.

Het thema van de 2022-editie is ‘Ga voor Kleur Break’. Hiermee wil GroentenFruit Huis, dat de dag organiseert, laten zien dat groenten en fruit een ideaal snackmoment vormen en er volop mogelijkheden zijn om te variëren met kleurrijke en gezonde tussendoortjes. ‘Tijdens deze editie van de Nationale Groente- en Fruitdag ‘geven we kleur door’ met de Ga voor Kleur Break. Oftewel: om 16:00 uur ’s middags snacken we met groenten en fruit onze middagdip eruit. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Op scholen, in zorginstellingen, in supermarkten, op sportclubs, bij bedrijven: overal genieten we op 14 oktober van de Ga voor Kleur Break’, zo geeft de organisatie aan.

Ruim veertig partijen hebben zich inmiddels aangemeld als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag. Ook de campagne van FRUITVOORUIT.NL, waar de NFO partner in is, haakt via sociale media bij de dag.

Naast de aangemelde partners zijn er volgens GroentenFruit Huis nog meer organisaties die hebben aangegeven dat ze aandacht zullen besteden aan de dag. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een Ga voor Kleur Break aan het personeel, of door aandacht ervoor te vragen via sociale media.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 oktober 2022 - 16:14