Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic en telerscoöperatie FruitMasters gaan een strategische samenwerking aan en lanceren het platform BioMasters. Het nieuwe afzet- en kennisplatform voor biologisch geteeld fruit biedt volop kansen in het groeiende biologische segment. 

Door de krachten te bundelen ontstaat een sterke, duurzame en toekomstbestendige samenwerking. Coöperatief denken en handelen zitten bij Nautilus Organic en FruitMasters in het DNA. Deze kernwaarden sluiten daarom uitstekend bij elkaar aan. Het platform heeft de gezamenlijke ambitie om een sterk bio-perspectief voor de telers neer te zetten en om deze categorie binnen retail en speciaalzaken verder te bedienen en te ontwikkelen met meerwaardeconcepten en rassen die uitblinken op smaak en kwaliteit. Zo biedt het volop kansen om het biologische segment verder te laten groeien. 

Centraal binnen het platform staat het delen van kennis. Directeur Michael Mackaay van Nautilus: “Als coöperatie hebben we al sinds onze oprichting in 1987 oog voor een duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. Daarom kunnen wij leden van FruitMasters die willen omschakelen naar biologische teelt uitstekend adviseren. Met het platform bieden we hen vanaf de start voldoende afzetmogelijkheden met het juiste rendement. En kunnen we telers uitstekend faciliteren op het gebied van sorteren en verpakken. Op onze beurt kunnen wij profiteren van de uitgebreide kennis bij FruitMasters over retail en het in de markt zetten van merken en concepten. Met de bundeling van krachten zijn wij een aantrekkelijke partij voor (potentiële) biologische telers.”

Beide coöperaties blijven opereren als zelfstandige entiteiten. De telers kunnen hun producten vanaf het afzetseizoen 2022 – 2023 afzetten via het BioMasters-platform. De komende maanden worden er verdere stappen gezet in de realisatie van het platform en het aansluiten van klanten hierop. Meer informatie op www.bio-masters.nl.

Meer informatie over dit platform vindt u op bio-masters.nl

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 juni 2022 - 16:54