Op vrijdag 12 november maakte het kabinet bekend te werken aan een snelle invoering van het coronatoegangsbewijs (CTB) op de werkvloer. Werkgevers in de land- en tuinbouw zien op voorhand nog geen voordeel in een verplicht gebruik van het coronatoegangsbewijs op de werkvloer.
Belangrijkste reden hiervoor is dat vooral internationale werknemers niet de vereiste QR-code kunnen krijgen na vaccinatie. Ook zijn werknemers soms niet gevaccineerd. Werkgevers in de land- en tuinbouw kunnen het zich niet veroorloven dat werknemers niet mogen werken als ze geen coronatoegangsbewijs kunnen of willen tonen.
LTO Nederland spreekt op dit moment met het kabinet over de plannen voor de invoering van het coronatoegangsbewijs. In de gesprekken is aangegeven dat LTO Nederland geen noodzaak ziet om het coronatoegangsbewijs op de werkvloer in de land- en tuinbouw verplicht te stellen. Een verplichte coronacheck op de werkvloer voegt nu niets toe. LTO Nederland wijst daarbij ook op het bestaande protocol voor gezond en veilig werken, reizen en verblijven in de land- en tuinbouw van Stigas. Dat is effectief gebleken bij de vorige besmettingspieken.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 november 2021 - 16:55