Bezoekers van Jumbo Huibers in Veenendaal konden er afgelopen weekend niet omheen: de appels en peren van Capel Fruit uit Kesteren. Voorraadbakken met acht appel- en perenrassen stonden prominent voor de winkel uitgestald om bezoekers te verleiden Nederlands fruit te kopen. Voor Machiel en José en zoon Herman Capel een mooie gelegenheid om de naamsbekendheid van hun bedrijf in de regio te vergroten en om hun product lokaal te verkopen. Klanten van Jumbo konden zelf tasjes met fruit vullen of een mixzakje maken met verschillende soorten. Alle appels en peren werden verkocht voor € 1,50 per kg.
De fruitmarkt is een initiatief van de winkel zelf en wordt elk jaar gehouden. Als vaste fruitleverancier mag Capel Fruit de appels en peren hiervoor leveren. De samenwerking met de supermarkt stamt al uit de tijd dat José Capel zelf nog in de winkel werkte. “Toen is het balletje aan het rollen gegaan en het is in de loop van de tijd alleen maar uitgebreid”, vertelt ze. Inmiddels leveren ze hun fruit aan diverse supermarkten en grotere groentespeciaalzaken in de regio. Naast appels en peren verkoopt Capel Fruit in de zomer ook veel kersen via lokale winkels.
“Het is voor ons mooi om ons product zo te verkopen. Het is leuk om je eigen product in de winkel te zien, maar het dwingt je natuurlijk ook om altijd een topproduct te telen”, aldus Machiel.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 november 2021 - 16:54