De nieuwe minister van landbouw, Piet Adema, is afgelopen maandag begonnen met zijn uitdagende taak. Adema (ChristenUnie) staat bekend als verbinder die zich goed kan inleven in zijn gesprekspartners.
NFO-voorzitter Ron Mulders: “De verbindende eigenschappen komen goed van pas. Als fruitteeltsector willen we ons graag in verbinding met de maatschappij en overheid verder ontwikkelen. Ik kijk dus uit naar de dialoog met de nieuwe minister”.
Adema heeft te maken met stevige dossiers, zoals stikstof en gewasbescherming. Thema’s die alleen in dialoog met de sector een stap verder gebracht kunnen worden. Op basis daarvan zullen er heldere perspectieven moeten komen voor de ondernemers in de sector. Rond stikstof zal Adema in november al met die perspectieven komen.

Adema (57) wordt omschreven als praktisch en oplossingsgericht. Hij is ervaren en heeft laten zien dat hij niet wegloopt voor uitdagingen. Wat de NFO betreft zijn dit mooie eigenschappen. Mulders: “Om tot goede perspectieven en maatschappelijke inpassing te komen biedt de NFO aan bij te dragen met kennis, raad en daad. We gaan graag en zeker in gesprek. De NFO wenst hem dan ook veel succes toe”.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 oktober 2022 - 16:57