Na Service2Fruit en Fruitveiling.nl is er een nieuwkomer op de markt: Optifruit. “De wereld verandert nu razendsnel. Nu krijgen we veel minder sceptische reacties op onze handelssite dan wanneer we een jaar geleden waren gestart”, vertelt mede-eigenaar René Noordam. Samen met Eric Manneke heeft hij Optifruit opgericht. De gelijknamige website is sinds deze maand operationeel en er staan momenteel vooral veel (verkochte) partijen Conference op. Op het platform kunnen telers fruit te koop aanbieden. Afnemers kunnen dat kopen, maar ook een zoekopdracht plaatsen voor product waarnaar ze op zoek zijn. De handelssite maakt gebruik van een derdenrekening voor zekerheid bij zowel aanbieders als afnemers.
Beide initiatiefnemers kunnen voor het aanbod terugvallen op hun eigen teelt- en handelsproducten, waar het idee ook mee is begonnen.
Registeren en het plaatsen van product is gratis, wanneer er een transactie plaatsvindt dan betaalt de verkopende partij commissiekosten van € 0,01 ct per verkochte kilo. Het aanbod bestaat tot nu toe uit hardfruit en overzeese exoten. De belangstelling om dat te kopen komt op dit moment uit heel Europa, maar het doel is om heel de wereld te bereiken licht Noordam toe.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 30 april 2020 - 15:18