Het Schotse James Hutton Limited en The Greenery breiden hun samenwerking uit met een veredelingsprogramma voor rode bessen. Beide partijen werken al samen op het gebied van de veredeling van bramen. De verwachting is dat binnen de vijfjarige looptijd van het project leidende families en lijnen worden geïdentificeerd waaruit nieuwe rassen kunnen worden ontwikkeld. Binnen twee tot drie jaar zullen waarschijnlijk de eerste veelbelovende rodebessenrassen ontstaan.

De nieuwe rassen zullen exclusief voor telers en klanten van The Greenery beschikbaar komen.

Klaas de Jager van The Greenery: “Zodra selecties het potentieel hebben om aan de resultaten van het programma te voldoen, zal The Greenery het programma ondersteunen met praktijkproeven bij geselecteerde teeltbedrijven.”

Ook rodebessenteler Anton van Garderen is trots op de nieuwe samenwerking: “Door de samenwerking met James Hutton Limited krijgen Greenery-telers de kans om nieuwe, smakelijke rassen exclusief op de markt te brengen en zich zo te onderscheiden van de gebruikelijke rassen.”

Naast de samenwerking met James Hutton Limited heeft The Greenery samenwerkingen in rassenveredeling met het Amerikaanse Plant Sciences Inc. en het Italiaanse Sant’Orsola.

Dit bericht is geplaatst op maandag 12 april 2021 - 10:43