Het voornemen van het kabinet is, na instemming van de Tweede Kamer, vanaf zaterdag 23 januari een avondklok in te voeren.  Op het moment dat de avondklok ingaat geldt voor iedereen dat het verboden is om tussen 21.00 uur en 4.30 uur zich op straat te begeven zonder geldige reden.
Voor werknemers en ondernemers (ook ZZP-ers), die gedurende de avondklok (20.30 – 4.30 uur) moeten werken, geldt een uitzondering. Zij kunnen toch de straat op om naar hun werk of bedrijf te gaan. Het volgende geldt:
Werknemers moeten twee verklaringen bij zich hebben, namelijk de ‘eigen verklaring avondklok’ én een ‘werkgeversverklaring’. Ondernemers/werkgevers, die naar hun eigen bedrijf moeten, moeten ook beide verklaringen invullen en bij zich hebben.

Het kabinet werkt aan een model ‘werkgeversverklaring’ en een model ‘eigen verklaring’. De verklaringen komen, na het definitieve besluit tot invoering van de avondklok, op korte termijn beschikbaar. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt.
Beide verklaringen kunnen ofwel geprint of digitaal meegenomen worden en moeten voorzien zijn van een handtekening. Overtreding van de avondklokregels kunnen worden beboet met een boete van € 95,-. Klik hier voor alle informatie van de Rijksoverheid over de avondklok.

De avondklok geldt vooralsnog tot 10 februari 2021 (4.30 uur).

Het advies is om de berichtgeving goed te volgen.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 januari 2021 - 17:05