Het zijn momenteel onzekere tijden wat betreft beschikbaarheid van personeel. Blijven de grenzen open, quarantaineregels, blijven we gezond, etc. Daarnaast maakte het kabinet/overheid maandag bekend dat evenementen etc. tot 1 juni niet toegestaan zijn. De fruitsector komt dan inmiddels dicht bij de zachtfruitoogst. In een interview met Volkskrant vertelt voorzitter van de NFO–klankbordgroep Arbeid en kleinfruitteler René Simons hoe de situatie op zijn bedrijf is. Een kwart van Simons 26 arbeidsmigranten keerde inmiddels terug naar Polen vanwege corona-angst. Ook qua verkoop zijn er de nodige uitdagingen nu hij zijn fruit niet meer aan afnemers in de horeca kan leveren. “Corona is iets dat we nog nooit hebben meegemaakt”, zegt Simons. “Ik houd dit een paar maanden vol, maar niet het hele jaar. En als mijn mensen ook ziek gaan worden, dan heb ik echt een probleem.” Klik hier voor het volledige interview.

Wilt u uw mening geven over de coronaproblematiek en uw bedrijf? Stem dan ook op de nieuwe poll: Vanwege het coronavirus voorzie ik personeelsproblemen.

Zijn er vragen of problemen over arbeid/personeel neem dan contact op met NFO-beleidsmedewerker Martijn Donker, bij voorkeur via mail, mdonker@nfofruit.nl. Voor algemene vragen bel naar de NFO via tel. (079) 368 13 00.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 25 maart 2020 - 16:41