Door inspraak van de NFO is het binnen het nieuwe PlanetProof-certificeringsschema niet nodig de spuit te vullen op een was- en spoelplaats. Ook zal conform de wetgeving bij een wasplaats een vloeistofkerende vloer worden geëist in plaats van een vloeistofdichte vloer, zoals eerder werd aangegeven.
Onlangs heeft de openbare hoorzitting van On the way tot PlanetProof Centraal-Europa plaatsgevonden. Betrokkenen uit de hele plantaardige sector, waaronder de NFO, maakten van de gelegenheid gebruik hun inbreng te hebben in het nieuwe schema. Alle vragen zijn door het College van Deskundigen beoordeeld en beantwoord.
Wat betreft het vullen van de tank van een spuitmachine geldt dat dit moet plaatsvinden minstens 2 meter uit de insteek van de sloot, niet in nabijheid van een straatkolk en dat adsorptiemateriaal voorhanden is. Wat betreft de wasplaats is het sinds afgelopen zomer wettelijk niet meer verplicht een vloeistofdichte wasplaats te hebben, maar een wasplaats met vloeistofkerende vloer. Dit is ook doorgevoerd in het certificeringsschema.
Het definitieve certificatieschema zal op vrijdag 20 december worden gepubliceerd.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 december 2019 - 21:18