Met de start van het nieuwe seizoen krijgt ook het testen en doorontwikkelen van de Greenbot weer een nieuwe impuls. In de fruitsector wordt de Greenbot op twee locaties getest; op Proeftuin Randwijk en op een praktijkbedrijf. Naast het werk aan de tekentafel zijn praktijktests een belangrijk element in de verdere ontwikkeling van de zelfrijdende werktuigendrager.
De eerst serie Greenbots is inmiddels verkocht en voordat de tweede serie op de mark komt, wil Precision Makers in een verbeterd ontwerp allerlei aanpassingen doorvoeren. “Eigenlijk zou hij nu hertekend moeten worden. Bij het huidige model lopen we tegen de grenzen aan van onze wensen en van wat technisch mogelijk is”, vertelt Joost Somers. Hij noemt onder andere de restricties die er zijn in breedte en gewicht.
Naast de ontwikkeling van de Greenbot ligt de focus van Precision Makers sinds januari 2019 vooral op de ontwikkeling van nieuwe systemen voor John Deere. Voorheen leverde Precision Makers de X-pert-ombouwkits waarmee bestaande trekkers (o.a. Fendt en John Deere) autonoom kunnen werken. Het bedrijf stopte er met ingang van dit jaar mee. De grote trekkermerken veranderen regelmatig de aansturing van de software van onderdelen van de trekker en dat leverde soms problemen op met de aansturing van de X-pert. Daardoor was het ook steeds lastiger goede service te blijven bieden. Nu concentreert Precision Makers zich vooral op de samenwerking met John Deere en de ontwikkeling van de Greenbot.
Lees ook: ‘Precision Makers staakt verkoop ombouwkits voor autonome trekkers’.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 mei 2019 - 16:48