Om een (land)bouwvoertuig te kunnen registreren, is een chassisnummer oftewel voertuigidentificatienummer (VIN) nodig. Niet alle voertuigen hebben een VIN en kunnen daardoor niet geregistreerd worden voor kentekenaanvraag. Om dit probleem op te lossen gaat RDW in samenwerking met LTO en Cumela VIN-inslagdagen op de RDW-keuringsstations en op centrale locaties organiseren. Voertuigeigenaren die dit jaar nog een afspraak maken voor een identiteitsonderzoek en de inslag van het VIN besparen daarmee minimaal 120 euro.

Op 31 december 2021 eindigt de mogelijkheid om je (land)bouwvoertuig online te laten registreren voor € 18,-. Vanaf 1 januari 2022 betaalt men niet alleen voor de registratie, maar ook voor een keuring van het voertuig. Hierdoor lopen de kosten op tot zo’n € 140,- per voertuig, mits er een goedkeuringscertificaat bij het voertuig aanwezig is. Bij bestaande (land)bouwvoertuigen zonder een goedkeuringscertificaat bedragen deze kosten ruim € 230,-.

Door nog in december een aanvraag in te dienen voor een identiteitsonderzoek, VIN-inslag en registratie van het (land)bouwvoertuig is de voertuigeigenaar goedkoper uit. Die betaalt dan nog steeds het lage registratietarief van € 18,-. Wel komen de kosten van het identiteitsonderzoek en de VIN-inslag hier nog bij. Bij VIN-inslag hoort altijd een identiteitsonderzoek, hiermee stelt de RDW vast of het VIN inderdaad bij het voertuig hoort. In totaal bedragen de kosten van identificatie, VIN-inslag VIN en registratie € 107,-. De kosten zijn dan nog steeds hetzelfde als wanneer de inslag in 2021 zou zijn gedaan.

Kijk op rdw.nl voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 december 2021 - 16:15