Munckhof Fruit Tech Innovators en Agromanager gaan een samenwerking aan voor automatisch datamanagement en spuitregistratie. Met de nieuwe Isobus-verbinding op alle spuittechnieken van Munckhof kunnen fruittelers rechtstreeks dataverbinding maken met Agromanager.

De afgelopen jaren heeft Munckhof ingezet op een hoge driftreductie in combinatie met een laag verbruik van middelen en brandstof. Naar de toekomst zet Munckhof in op automatisering, GPS en datamanagement met als doel de opbrengsten, kwaliteit en kosten voor de fruitteler te optimaliseren.

Door de nieuwe samenwerking met Agromanager, kunnen fruittelers automatisch data zoals geverifieerde spuitschriften uit Agromanager, naar de boomgaardspuit sturen. Daarvoor zorgt de nieuwe Isobus-verbinding op alle boomgaardspuiten van Munckhof. De Munckhofspuit voert op basis van GPS-techniek automatisch de spuitopdracht uit. Daardoor worden fouten en onnauwkeurigheden door de chauffeur voorkomen. Alle data over de uitgevoerde spuitopdracht, zoals urenregistratie, middelen- en brandstofverbruik met dezelfde Isobus-verbinding worden teruggezonden naar Agromanager. Zo voldoen fruittelers automatisch aan hun verplichte teeltregistratie. Fruittelers kunnen alle spuitdata eenvoudig opslaan, analyseren en gebruiken om hun kosten, middelengebruik en teeltresultaten te optimaliseren.

Voor de toekomst verwacht Munckhof Fruit Tech Innovators nog meer slimme sensoren en cameratechnieken op haar boomgaardspuiten toe te passen. Tijdens elke spuitronde kunnen dan nog meer gegevens over bijvoorbeeld bladverkleuringen, insecten en groeigegevens automatisch worden waargenomen en vastgelegd. Fruittelers kunnen al deze gegevens verwerken in Agromanager om er hun voordeel mee te doen.

Nieuwe Isobus-techniek ook toepasbaar op bestaande Munckhof-spuiten
De uniforme Isobus-communicatietechniek die Munckhof sinds kort toepast op haar spuitinstallatie zorgt ervoor dat haar boomgaardspuiten voortaan moeiteloos kunnen communiceren met tractoren, displays, software en GPS technieken van alle gangbare merken. Zo kunnen telers gebruik (blijven) maken van de werktuigen en computerprogramma’s van hun voorkeur. Agromanager en Isobus zijn ook toepasbaar op onder andere werktuigen zoals wortelsnijders en mestdosering. Kijk voor meer informatie op www.munckhof.org en www.agromanager.eu.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 maart 2021 - 15:48