Nieuwkomer op de Fruitteelt Vakbeurs afgelopen week was DiTOIL met industriële smeermiddelen, bekend als Het Blauwe Vet. Anders dan veel fabrikanten gebruikt DiTOIL poly-urea in plaats van lithiumzeep. Poly-urea trekt echter geen vocht aan en vermengd zich doordoor niet met het smeervet. Daardoor laat het vet tussen draaiende metalen onderdelen zich niet snel wegdrukken, zodat het metaal niet snel slijt.
Het bedrijf demonstreerde met een speciaal apparaat een stilstaand stukje metaal op een eveneens metalen draaischijf. Door steeds meer gewichten toe te voegen op de hefarm werd de druk tussen de metalen delen opgevoerd tot 300 kg. Het filmlaagje van het gedemonstreerde smeervet grease 1712 EP2 van DiTOIL liet zich bij 300 kg nog niet wegdrukken. Bij een ander bekend veelgebruikt merk liep de draaischijf bij ongeveer 90 kg vast met slijtage als gevolg. Bekijk hier een filmpje van een demo.
Het smeermiddel grease 1712 EP2 is bedoeld voor draaiende onderdelen van onder andere tractoren en werktuigen. Daarnaast levert DiTOIL ook smeermiddelen voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, waaronder sorteer- en verpakkingsmachines.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 januari 2020 - 20:27