Uit een korte inventarisatie blijkt dat de storm ook verscheidene fruittelers heeft getroffen. In het oosten van Nederland is er veel wateroverlast ontstaan door de harde windstoten. Doordat de storm buiten het teeltseizoen, 1 april tot 31 oktober, plaatsvond, valt de schade aan de aanplant niet onder de dekking van de Brede Weersverzekering.

Landgoed Olmenhorst laat op Facebook weten dat zij ook geen grote stormschade hebben dankzij een goede voorbereiding en het vastzetten van de buitenlocatie, De Tent. Ook boerderij en landwinkel Nieuwe Slagmaat deelt hoe zij de storm hebben beleefd. Op een video laten zij zien dat de wind flink door het perceel waait. Bekijk de video hier.

De schade had echter flink erger kunnen zijn. Als de storm na het plaatsen van de teeltondersteunende voorzieningen had plaatsgevonden, had de storm meer impact gehad, verteld Renè Simons, voorzitter Klankbordgroep Arbeid NFO. ‘De komende weken worden de gewassen overkapt, dus de storm was eigenlijk precies op tijd.’

Dit bericht is geplaatst op donderdag 24 februari 2022 - 16:47