De provincie Utrecht stelt 700.000 euro beschikbaar voor de aanleg en het herstel van kleine landschapselementen. Dan gaat het bijvoorbeeld om bloeiende slootkanten, knotbomenrijen en kleine bosjes. De subsidie wordt beschikbaar gesteld aan de agrarische collectieven die de uitvoering in het gebied coördineren. Eigenaren van landbouw- of natuurgrond en ook fruittelers kunnen de subsidie aanvragen bij deze collectieven.

De aanleg van kleine landschapselementen komt de landschappelijke en natuurlijke kwaliteit ten goede, vindt de provincie Utrecht. Ieder gebied in de provincie heeft eigen karakteristieke landschapselementen. Zo kent het Kromme Rijngebied bijvoorbeeld veel houtsingels.

De subsidie van 700.000 euro is beschikbaar voor een periode van twee jaar voor het grondgebied van zestien gemeenten. Het gaat dan om de gemeenten Woerden, Bunnik, De Bilt, Houten, Leusden, Renswoude, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Zeist, Lopik, Montfoort, Oudewater, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Voor de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht werd  al eerder subsidie beschikbaar gesteld.

Lees hier meer over de subsidieregeling.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 2 februari 2023 - 16:25