The Greenery heeft opnieuw een contract getekend met het Amerikaanse veredelingsbedrijf Plant Sciences en verstevigt daarmee de samenwerking. Als resultaat van de samenwerking beschikken frambozentelers van The Greenery al langere tijd over exclusieve rassen. Uit de begintijd van de samenwerking dateren de rassen Brilliance en Radiance. Grandeur is nu een veel geteeld frambozenras door Greenery-telers. “De telers zijn nu aan het omschakelen naar een nieuw ras onder nummer. Dit nieuwe ras is een vroege herfstframboos. Pluspunten zijn onder andere de vruchtgrootte en de betere plukprestatie”, licht Klaas de Jager van The Greenery toe.
Naast frambozen is Plant Sciences ook actief in de veredeling van bramen en aardbeien. Smaak, rendement en houdbaarheid zijn de belangrijkste eigenschappen waarop de veredeling is gericht. Bij braam heeft dit nog niet concreet tot nieuwe rassen voor Greenery-telers geleid.
In het verleden was de samenwerking tussen The Greenery en Plant Sciences meer tijdelijk van karakter. Door een meerjarig contract te ondertekenen, kiezen beide partijen voor continuering van de samenwerking.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 mei 2019 - 17:41