Afgelopen week bezocht Caroline van der Plas, Tweede Kamerlid van Boer Burger Beweging (BBB), de NFO op het bedrijf van Bert den Haan. De NFO besprak met Caroline de situatie, uitdagingen en kansen van de fruitteelt in Nederland. De NFO ging met name in op het thema arbeid en gewasbescherming. Ook werd ingegaan op faunaschade.

NFO gaf aan dat overheden in de eerste plaats moeten zorgen voor goede randvoorwaarden. Met goede randvoorwaarden kunnen ze de sector veel meer van dienst zijn dan te praten over verdienmodellen. Neem als overheid je eigen verantwoordelijkheid en richt je op goede randvoorwaarden.

Caroline van der Plas vertelde dat het haar eerste bezoek was aan een fruitteeltbedrijf. Gerard van den Anker: “Het is goed om zo de praktijk van onze sector naar Den Haag te brengen.” Dat BBB dit niet alleen naar Den Haag bracht, maar ook online werd snel duidelijk. BBB maakte een aantal korte filmpjes op het bedrijf, die vlak daarna al op Twitter verschenen. Het kamerlid van BBB was onder de indruk van het mooie verhaal dat we als sector te vertellen hebben, met de mooie gezonde producten die we produceren. “Blijf dit mooie verhaal uitdragen”, gaf ze mee als advies. Ze gaf ook aan dat ze een duidelijk beeld heeft gekregen van de knellende regels die het ondernemerschap lastig maken.

 

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 16 juli 2021 - 11:04