Nadat de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor een verbod op asbesthoudende daken begin deze maand afkeurde, is een volledig asbestverbod voorlopig van de baan. Toch maakt deze ommezwaai van de overheid voorlopig geen verandering in het beleid van verzekeraars. “Op dit moment brengt dit besluit nog geen verandering teweeg in ons beleid”, legt Annemarie van Dam van Interpolis uit. “Het risico van asbestdaken is niet gewijzigd door het wegvallen van het asbestverbod per 2024. Daarnaast blijven wij uitdragen dat het belangrijk is voor de bedrijfscontinuïteit van agrarische klanten om te streven naar een asbestvrij bedrijf.”
ASR reageert op een soortgelijke manier. “Wij onderzoeken momenteel of het intrekken van het wettelijk verbod impact heeft op ons beleid. Vooralsnog verandert ons beleid niet als gevolg van de huidige politieke ontwikkelingen”, laat Rosanne de Boer van ASR weten.
Het beleid bij ARS is dat verzekeringsnemers met een asbestdak uiterlijk in 2020 een saneringsplan moeten hebben opgesteld. Voor 2023 moet alle asbest zijn verwijderd.

Lees ook ‘Verzekeringsvoorwaarden asbestdak ongunstiger’.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 27 juni 2019 - 16:37